$type=slider$m=0$sn=0$l=1$show=home

[NIEUWS]_$type=three$au=0$cm=0$l=0$c=3$show=home

[IN DE KIJKER]_$type=grid$c=4$l=0$m=0$sn=0$show=home

Dit moet je weten als je werknemer door een ander arbeidsongeschikt is geraaktStel, een van je werknemers loopt letsel op bij een ongeval. Dat kan een verkeersongeval zijn, een hondenbeet of een val in een gat in de straat waar op dat moment gewerkt wordt. Je werknemer kan daardoor maanden uitgeschakeld zijn.

Dat is niet alleen vervelend voor je collega, maar ook voor jou als werkgever. Je hebt namelijk zelf ook financiƫle schade. Maar wist je dat je die schade kunt verhalen bij de veroorzaker van het ongeluk? Hoe het zit en hoe je dat kunt doen? We vroegen het onze letselschadejurist Arthur van Eelen.

Welke financiƫle schade heb je als werkgever bij het uitvallen van een werknemer?

Als werkgever moet je het loon van je arbeidsongeschikte medewerker doorbetalen. Je bent wettelijk verplicht om 2 jaar lang minimaal 70% van het loon door te betalen. In een cao of arbeidsovereenkomst kan staan dat dat aangevuld moet worden. De meeste werkgevers zijn verzekerd voor de loonkosten van arbeidsongeschikte werknemers. Is dat niet het geval? Dan kunnen die loonkosten behoorlijk oplopen. Soms wel tot duizenden euro’s, als een werknemer lang is uitgeschakeld. Maar als een werknemer uitvalt door toedoen van een ander, kun je als werkgever die kosten verhalen op die ander. Dit noemen we ’regres plegen’. Veel werkgevers zijn hiervan niet op de hoogte.

Hoe gaat regres in zijn werk?

Is je werknemer door toedoen van een ander arbeidsongeschikt geworden? Dan kun je gebruikmaken van het regresrecht. Dan houd je de veroorzaker aansprakelijk voor de nettoloonschade, re-integratiekosten en andere kosten die gemaakt worden voor de zieke werknemer. De schade wordt met een schriftelijke aansprakelijkheidsstelling bij de aansprakelijke partij ingediend.

Welke kosten kunnen verhaald worden?

- Nettoloon vanaf de eerste ziektedag.
- Kosten arbo-arts.
- Revalidatiekosten.
- Taxikosten.
- Re-integratiekosten (voor het inschakelen van een re-integratiebureau).
- Kosten voor het aanpassen van de werkplek.
- Bijscholingskosten.
- Kosten voor herstelbegeleiding.
- Administratiekosten voor het opstellen van een plan van aanpak.

Download het volledige overzicht van de verhaalbare kosten.

Welke kosten kunnen niet verhaald worden?

Je kunt de kosten van een vervanger of een lagere omzet niet verhalen.

Hoe pak ik dat aan?

Het is belangrijk dat je het dossier van je werknemer op orde hebt. Verzamel de medische gegevens van jouw werknemer, de loonstroken en berichten van de arbodienst. Je werknemer moet wel een machtiging afgeven voor inzage in zijn medische gegevens. Die mag je namelijk niet zomaar inzien. Als je dit allemaal op orde hebt, neem je contact op met Letselschadehulp van DAS. Juist ook als je niet verzekerd bent. Regres plegen is een ingewikkeld proces dat veel tijd en energie vraagt. En wij kunnen jou daarbij helpen. Besteed het daarom uit aan experts, zodat jij gewoon door kunt gaan met ondernemen!

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$show=/p/faq.html$type=sticky$c=4$l=0$h=318$m=0$icon=1

$show=/p/events.html$type=one$au=0$cm=0$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$show=/p/events.html$type=sticky$c=4$l=0$h=318$m=0$icon=1

$show=/p/referenties.html$type=three$h=180$m=0$sn=0$l=0$rm=0$c=12$p=1

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[REFERENTIES]_$type=one$c=3$m=0$show=home

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$l=0$h=318$m=0$icon=1$show=post

Naam

events,2,faq,4,nieuws,13,nieuwsbrief,5,referentie,1,
ltr
item
JOBconcept: Dit moet je weten als je werknemer door een ander arbeidsongeschikt is geraakt
Dit moet je weten als je werknemer door een ander arbeidsongeschikt is geraakt
https://www.das.nl/ondernemer/-/media/images/das/over-das/campagnes/zeker-voor-de-zaak/werknemer-arbeidsongeschikt-door-ongeval.jpg?h=300&w=600&hash=F09DEEFADF4F927AEF511BA33E56D0B6F52CF48D?size=10px-x-ratio
JOBconcept
https://blog.jobconcept.nl/2019/04/dit-moet-je-weten-als-je-werknemer-door.html
https://blog.jobconcept.nl/
https://blog.jobconcept.nl/
https://blog.jobconcept.nl/2019/04/dit-moet-je-weten-als-je-werknemer-door.html
true
3873348350658525631
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meetr dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy