$type=slider$m=0$sn=0$l=1$show=home

[NIEUWS]_$type=three$au=0$cm=0$l=0$c=3$show=home

[IN DE KIJKER]_$type=grid$c=4$l=0$m=0$sn=0$show=home

TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19)


TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19)


Eenmalige tegemoetkoming ten behoeve van vaste lasten

De aanvraag voor de TOGS moet je online doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Deze kabinetsmaatregel, eerder bekend gemaakt als Noodloket, is voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden door de maatregelen van het kabinet in de coronacrisis. Bedrijven ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro om met name hun vaste lasten te kunnen betalen.

Voorwaarden

- Geen omzet als gevolg van de coronacrisis
- Doorlopende vaste bedrijfslasten of gedane investeringen
- Hoofd- of nevenactiviteit voldoet aan de voorwaarden
- Aanvullende verklaring waaruit minimale omvang van bedrijf blijkt*
Lees hier alle voorwaarden


*Update 7 april: Om de ondernemers met omvangrijke periodieke vaste lasten in aanmerking te laten komen voor de TOGS, zal er van hen een aanvullende verklaring worden gevraagd, waaruit moet blijken dat de bedrijfsactiviteiten van de aanvrager een zekere minimale omvang hebben. Deze aanvullende verklaring kan bij de TOGS-aanvraag in de bijlagen die je kunt toevoegen worden meegestuurd.

Kappers waarbij de onderneming staat ingeschreven op een ander adres dan het woonadres, komen dus automatisch in aanmerking voor de tegemoetkoming, waar collega’s die ingeschreven staan op het huisadres pas in aanmerking komen als blijkt uit de verklaring dat zij omvangrijke bedrijfsactiviteiten hebben.

Daarnaast zijn er sectoren, waarbij het kenmerkend is dat ondernemers een fysieke inrichting of fysieke productiemiddelen hebben buiten de woning. Voor deze sectoren is zo’n minimale omvang geen noodzakelijk criterium. Een voorbeeld zijn de auto- en motorrijschoolhouders die veelal op hun huisadres geregistreerd staan maar omvangrijke lasten dragen voor hun lesvoertuig(en).

Branches die onder deze regeling vallen

Zie hier de actuele lijst (20 april) met alle SBI-codes die tot nog toe onder de TOGS vallen.

Per 20 april zijn toeleveranciers die aan onderstaande eisen voldoen, ook toegelaten tot de TOGS.

- Tenminste 70% van uw omzet komt normaal gesproken van ondernemers die vanwege de coronacrisis geraakt zijn door de overheidsmaatregelen. Deze ondernemers staan geregistreerd onder één van de codes uit de SBI-lijst TOGS toeleveranciers (pdf).

- Tenminste 70% van uw omzet komt normaal gesproken uit activiteiten die de overheid vanwege de coronacrisis verbiedt of afraadt.

Ook TOGS als nevenactiviteit voldoet aan de eisen

Ondernemers die geen aanspraak kunnen maken op de TOGS-regeling met hun geregistreerde hoofdactiviteit, terwijl dit wel het geval zou zijn op basis van hun geregistreerde nevenactiviteit kunnen nu ook gebruik maken van de TOGS. Een vereiste is wel dat de ondernemer uitsluitend op basis van de geregistreerde nevenactiviteit voldoet aan de minimumvereisten qua omzetverlies en de vaste lasten (beiden 4.000 euro).

Na analyse van de meldingen vanuit ondernemers bij RVO hierover blijkt dat deze geregistreerde nevenactiviteit soms beter aansluit op de daadwerkelijke bedrijfsactiviteiten. Eerder konden ondernemers die, op basis van hun hoofdactiviteit, meenden in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming, maar zagen dat zij geregistreerd staan onder een verkeerde SBI-code, dit melden op de website van RVO. Dit is dus niet meer noodzakelijk.

Ondernemers kunnen tot en met 26 juni 2020 aanvragen

Van vrijdag 27 maart 2020 tot en met vrijdag 26 juni 2020 kan er een aanvraag worden ingediend. De onderneming moet gevestigd zijn in Nederland en de hoofdactiviteit zoals hierboven genoemd moet blijken uit de inschrijving van peildatum 15 maart 2020 in het handelsregister. De uitbetaling van de gift vindt zo snel als mogelijk plaats nadat de aanvraag is ingediend. Op de aanvragen vindt controle plaats om fraude te voorkomen. Aanvragen kunnen door ondernemers worden ingediend via rvo.nl/tegemoetkomingcorona

Welke kosten mag ik meerekenen voor de vaste lasten?

Onder vaste lasten verstaan wij periodieke kosten, die nodig zijn om het bedrijf draaiende te houden. De kosten die u meerekent, moeten vaste kosten van uw bedrijf zijn. Deze moeten ook uit uw bedrijfsadministratie af te leiden zijn. De tegemoetkoming is gericht op de lasten over de periode 16 maart 2020 t/m 15 juni 2020, onder aftrek van andere ontvangen Corona steunmaatregelen van de overheid. Voldoen uw kosten hieraan? Dan kunt u ze meenemen in de berekening van de vaste lasten voor de TOGS-regeling.

Voor zzp’ers geldt, dat zij niet hun eigen salaris tot de vaste lasten mogen rekenen, omdat deze feitelijk geen vaste lasten zijn, maar een resultaat zijn van omzet minus vaste lasten.

Welke kosten mag je meetellen?

Onder andere deze kosten (pdf) kun je voor een heel jaar optellen en delen door 4, want je moet de vaste periodieke kosten uitrekenen van één kwartaal.

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$show=/p/faq.html$type=sticky$c=4$l=0$h=318$m=0$icon=1

$show=/p/events.html$type=one$au=0$cm=0$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$show=/p/events.html$type=sticky$c=4$l=0$h=318$m=0$icon=1

$show=/p/referenties.html$type=three$h=180$m=0$sn=0$l=0$rm=0$c=12$p=1

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[REFERENTIES]_$type=one$c=3$m=0$show=home

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$l=0$h=318$m=0$icon=1$show=post

Naam

events,2,faq,3,nieuws,3,nieuwsbrief,3,referentie,1,
ltr
item
JOBconcept Professionals - Blog: TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19)
TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19)
JOBconcept Professionals - Blog
https://blog.jobconcept.nl/2020/05/togs-tegemoetkoming-ondernemers.html
https://blog.jobconcept.nl/
https://blog.jobconcept.nl/
https://blog.jobconcept.nl/2020/05/togs-tegemoetkoming-ondernemers.html
true
3873348350658525631
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meetr dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy